CMS Systemen

Content Management Systemen

De afkorting CMS staat voor “Content Management Systeem”. Dit zijn beheersystemen waarbij de gebruiker, zonder technische kennis, zelf hun website kan bijhouden. Een CMS is echter alleen van belang voor website's waarbij de content regelmatig aanpassing behoeft (bijv. een weblog).

Een nadeel is echter dat deze CMS systemen vaak met vaste templates (sjablonen) werken zodat jouw website zich niet meer kan onderscheiden van de massa.

“Blissy Design heeft daarom naar een oplossing gezocht die het mogelijk maakt om je niet alleen met een custom design website te onderscheiden, maar ook met een CMS het beheer in eigen hand te hebben.”

Custom design website met CMS

Het is mogelijk om een op maat gemaakte (custom design) website te voorzien van coding voor je eigen CMS systeem.

De website's voor klanten als IBO Bonaire, Auditiek Lammers, Une Bonne Journée en InsideInsight zijn geheel of gedeeltelijk (bijv. alleen de nieuws en/of speciale aanbieding pagina's) bij te houden met een eigen Content Management Systeem.

Voor deze klanten hebben we speciale CSS (Cascade Style Sheet) coding ontwikkeld om het design en de content van hun website goed te kunnen scheiden, zodat het (custom) design van de website gewaarborgd blijft tijdens het bijwerken van de pagina('s).

insideinsight website on iMac

Home | Web Design | CMS Systemen